UN IMPLANT WIRELESS PENTRU CREIER

Un grup de cercetători sud-coreeni a pus la punct un implant wireless pentru creier, în scopul tratării bolilor cerebrale. Acesta acționează profund și manipulează neuronii țintă cu ajutorul LED.

Respectivul implant wireless este controlat prin smartphone. Minusculul implant cerebral proiectat de cercetătorii sud-coreeni poate fi reîncărcat din exteriorul corpului. Dimensiunea implantului este aceea a unui grăunte de sare. Fiind echipat cu led-uri, poate manipula neuronii țintă din creier cu ajutorul luminii.

Acest implant reprezintă o versiune actualizată a celui dezvoltat de echipă în anul 2019. El conține un sistem optoelectronic complet, controlabil de la distanță și selectiv cu ajutorul unui telefon mobil.

În viziunea echipei de cercetători sud-coreeni, noua tehnologie poate ajuta la cercetarea creierului și intervenția terapeutică pentru tratamentul bolilor. Nu numai de la nivelul creierului ci și al altor organe.

Implantul wireless acționează asupra unor zone specifice din creier. Noul dispozitiv nu este doar „instalat” în creier, el permite să fie controlate conexiunile neuronale folosind un telefon mobil obișnuit. Creând acest implant, cercetătorii sud-coreeni au urmărit identificarea și tratamentul unor afecțiuni. Precum bolile Parkinson și Alzheimer, dependența de droguri, depresia, durerea severă, simptomele de sevraj.

Cu ajutorul lui, ei au putut să studieze activitatea creierului în timp real.